Trygga mötens webbkurs

Trygga mötens webbkurs syftar till att utbilda ledare så att de får kunskap och mod att agera mot övergrepp, mobbning och kränkningar för att barn och ungdomar ska kunna vara trygga på sin fritid.

Genom webbkursen utbildas scoutledare, idrottsledare och andra barn- och ungdomsledare i hur man skapar en trygg miljö för barn och ungdomar, hur man kan förebygga övergrepp och kränkningar, och hur man ska agera om man tror att någon far illa. Inom Scouterna är det sedan 2013 obligatoriskt för alla ledare att gå Trygga mötens webbkurs vart tredje år.

Logga in i webbkursen för medlemmar registrerade i Scoutnet

Du som är medlem i Scouterna ska se till att du har en uppdaterad e-postadress i det medlemsregister som används för din verksamhet, t e x Scoutnet. För att logga in på webbkursen använder du din e-postadress som användarnamn. Därefter klickar du på ”Glömt lösenord”, ett lösenord mailas då till din e-postadress. Använd sedan lösenordet för att logga in på kursen.

Trygga möten webbkurs (för medlemmar registrerade i Scoutnet)

För dig som är förälder och tillfällig funktionär

För dig som är tillfällig funktionär och/eller förälder som ska delta under en scoutaktivitet, men inte är medlem eller registrerad i Scoutnet, har du också möjlighet att genomgå Trygga möten webbkurs gratis. Scoutkåren eller arrangemangsgruppen tar då kontakt med Sensus Studieförbund som förser deltagaren med en inloggningskod. I gengäld mot att Sensus delar ut koder till scoutkårens föräldrar eller funktionärer, så kan de vilja genomföra ett informationsmöte eller liknande träff där dom presenterar vad Sensus studieförbund har mer att erbjuda Scoutkåren.

Här finner du kontaktpersoner beroende på vart i landet du befinner dig. Kontaktpersoner Sensus studieförbund

Det går också bra för ickemedlemmar att köpa tillgång till webbkursen. Instruktioner finner du längre ned.

Om du har frågor om webbkursen, problem med att logga in eller som extern vill köpa tillgång till kursen, maila till webbkurs@scouterna.se eller ring 08-568 432 00.

Som medlem i NSF – kontakta din verksamhetsutvecklare i NSF och få en kupongkod och mer information.

Som medlem i Equmenia – kontakta ansvarig för Trygga möten i Equmenia och få en kupongkod och mer information.

Till dig som har en kod och vill logga in på webbkursen

1. Gå till webbkurssidan

3. Tryck sedan på Gå till kassan, högst upp till höger

Du som har en kupongkod kommer inte att debiteras något när du registrerar dig på kursen. Priset för kursen makuleras i samband med att du använder koden.

1. En ny sida öppnas där du fyller i kupongkod och kontaktuppgifter
  2. Tryck på Beställ nu, längst ned
  3. Du är nu registrerad på webbkursen och kan nå den genom Mina Kurser i Portalen via länken under. En beställningsbekräftelse har också skickats till din e-post.
  4. Tryck på länken, Besök portalen, så kommer du direkt till webbkursen.

Till dig som vill köpa tillgång (licens) till webbkursen

Detta kan göras direkt på webbsidan och betalningen sker då med kontokort. Det går endast att köpa en licens åt gången då den sammankopplas med kontaktuppgifter till den som ska genomföra webbkursen.

Önskar du köpa flera licenser och betala mot faktura så mailar du din beställning till webbkurs@scouterna.se Du får då kupongkoder mailat till dig som gör det möjligt att få tillgång till webbkursen och du kan dela ut dem till respektive person. Varje kupongkod är individuell och kan endast användas för en licens. Licensen är personlig och är giltig i 1 år.

1. Gå till webbkurssidan

2. Scrolla ned till Trygga möten och tryck på Lägg i varukorg, längst ned till höger.
  3. Tryck på Gå till kassan, högst upp till höger.
  4. En ny sida öppnas där du fyller i betalnings-, och kontaktuppgifter.
  5. Tryck på Beställ nu, längst ned
  6. Du är nu registrerad på webbkursen och kan nå den genom Mina Kurser i Portalen via länken under. En beställningsbekräftelse har också skickats till din e-post.
  7. Tryck på länken, Besök portalen, så kommer du direkt till webbkursen.