Här har vi samlat länkar för dig som är ledare eller förälder. Här finns också tips för att prata med barn om säkert surfande.

 

På Tema Psykisk hälsa kan du få information och läsa om olika symtom och tillstånd samt hitta vägledning till hjälp och behandling. Här finns det dessutom krönikor, berättelser och reportage om människors egna erfarenheter, känslor och tankar om psykisk hälsa och ohälsa.

 

Gråzon Gränsfall Glasklart! – Här får du tips på hur din förening eller du som barn- och ungdomsledare kan arbeta för att förebygga sexuella kränkningar och övergrepp. Gråzon Gränsfall Glasklart har tagits fram av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

 

Rådgivningen på Friends – här kan du få råd om vad du kan göra i olika situationer kopplade till mobbning och andra kränkningar.

 

Barnkonventionen – Här kan du läsa barnkonventionen både i förenklad form och i sin helhet. Länken går till UNICEF.

 

Radioprogrammet Bildningsbyrån om härskartekniker – Ett sätt att erövra makt är att osynliggöra en person, men det finns många fler härskartekniker. Det går att lära sig att identifiera härskartekniker och det finns användbara motstrategier. Elaine Bergqvist är retorikkonsult och specialiserad på just härskartekniker.

 

Röda Tråden – Fakta och metoder för sex- och samlevnadsundervisning från Lafa, enheten för sexualitet och hälsa inom Stockholms läns landsting. Lafa arbetar för att förebygga sexuellt överförbara sjukdomar och oönskade graviditeter. Lafa har också sidor riktade direkt till olika målgrupper och åldrar. Deras hemsida finns här.

 

Föreläsning om anpassat ledarskap – Stockholms scouter har filmat ett ledarseminarium om anpassat ledarskap. Här finns kunskap, tips och råd om att möta barn med olika svårigheter (länken går till Bambuser).

 

Anmäl material på nätet – länk till ECPATS sida för anmälan av till exempel barnpornografi som kan finnas på nätet.