Varför valde jag att engagera mig i Trygga Möten?

Trygga Möten engagerar många! Sofie, som är engagerad i utvecklingen av Trygga Möten berättar om varför hon tycker att det är så viktigt:

Redan i första klass i skolan var jag mobbad. Jag var blyg, och jag hamnade fort utanför och hade svårt att hitta vänner. Det ledde senare till att jag började tvivla på mig själv, både utseendemässigt och på mig själv som person. Mobbningen fortsatte i flera, flera år, både i skolan och utanför. Till sist hade jag vant mig vid det, tänkt att det är så det ska vara.

För mig blev räddningen scouterna. Där kände jag mig trygg och välkommen. Jag vågade vara mig själv och jag blev accepterad och omtyckt för den jag är.

Utan scouterna tror inte jag att jag hade klarat mig så bra igenom skolan, varken grundskolan, högstadiet eller gymnasiet.

Idag mår jag bra och ser mobbningen självklart som något hemskt och något som jag aldrig kommer glömma, men istället för att låta det bryta ner mig totalt har jag valt att bli starkare av det.

Ända sen den dagen jag slutade i 6:an och började i 7:an på en ny skola har jag bestämt mig för att jag ska försöka se till att hjälpa andra i samma situation.

Så när jag läste på Facebook att Scouterna sökte volontärer till ett nytt projekt för att förebygga mobbning och övergrepp inom scouterna och andra fritidsaktiviteter, var det självklart för mig att anmäla mig!

Jag tycker att det som Trygga Möten jobbar för är otroligt viktigt. Jag vill att alla barn och unga ska ha möjlighet att få uppleva det fantastiska som jag upplevde via scouterna eller andra fritidsaktiviteter, utan att behöva känna sig utanför eller utsatta för något som inte känns bra.

Text: Sofie Palm, aktiv i spridningsgruppen

Det här inlägget postades i Engagemang och märktes , , , , av admintryggamoten. Bokmärk permalänken.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *