Varför jag engagerar mig i Trygga Möten!

Jag heter Marcus och är sedan i maj i år engagerad i spridningsgruppen i Trygga Möten.

Jag kommer ursprungligen från Värmland där jag går mycket i skogarna, jagar och fiskar. När jag flyttade till Stockholm för två år sen sökte jag upp scoutkåren i Örnsberg. Nu är jag ledare för 10-12-åringar, upptäckare kallar vi dem i Scouterna. Alla ledare i Scouterna måste utbilda sig i Trygga Möten och vi i vår kår ser till att vi använder Trygga Möten på olika sätt: Hur vi pratar med varandra och scouterna. Hur vi bemöter scouterna.

För några månader sedan såg jag att projektet Trygga Möten Överallt sökte fler ideella. Jag engagera mig i det för att jag vill hjälpa utsatta barn. Har själv blivit grovt mobbad sedan jag var 5 år och är det ännu idag fast inte så grovt idag tack och lov. Har haft kompisar som blivit utsatta för övergrepp. Allt detta våld och hot vill jag få stopp på. Trygga Möten är bara grunden i Scouternas verksamhet för att få ett slut på allt skit som försiggår. Skit som skadar och får folk att må dåligt. Sedan så måste vi ledare se till att ha ögon och öron överallt. Vi måste våga mera är en teori från min sida, tror att många av oss ledare inte vågar fråga om saker och ting…

Jag är glad att vara en del av denna fina verksamhet!

Text: Marcus, aktiv i spridningsgruppen

Det här inlägget postades i Engagemang av admintryggamoten. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>