Var kan du få hjälp?

Har du råkat ut för någonting i din fritidsverksamhet? Här nedan har vi listat olika bra sajter, där du som är ung kan chatta eller mejla med en stöttande vuxen, eller läsa mer om dina rättigheter. Prata även gärna med en vuxen i din närhet för att få hjälp.

Är du ledare och vill få råd och stöd kring hur du ska agera? Välj ”Råd och stöd för vuxna” eller ”Råd och stöd hos Scouterna” i menyn till vänster för att få fram kontaktuppgifter till olika slags råd och stöd.

Scouter gör i ordning en övning med ett rep

BRIS – till BRIS kan du vända dig för att få prata med någon om sådant som är jobbigt. Du kan chatta, ringa eller mejla till dem. BRIS erbjuder stöd till alla som är under 18 år!

Jourhavande kompis är chattjouren för alla upp till 25 år. Hit kan du vända dig för att snacka om precis vad som helst och du får vara anonym.

HBTQkojan.se –  för unga hbtq-personer (homosexuella, bisexuella, transpersoner och queerpersoner) mellan 13-25 år.

Tjejjouren.se – Det här är en samlingssida för alla tjejjourer i Sverige. Här kan du hitta nummer till olika tjejjourer runt om i Sverige. Det finns också mycket att läsa om relationer, familj, övergrepp, sexualitet och mycket mer.

Killfrågor.se – En chatt och mejl för dig som ser dig som kille. Här finns vuxna som kan ge dig stöd via nätet.

Barnombudsmannens sidor för barn och unga – på BO:s sida kan du lära dig massor om dina rättigheter! Där finns också en chatt där du kan ställa frågor om vad som är rätt och fel.

Dags att prata om sexuella övergrepp mot barn och unga – en sida där du kan läsa mer om vad sexuella övergrepp är och var du kan vända dig för att få hjälp eller om du misstänker att någon annan far illa!

Fråga Chans.nu – en sida om kroppen och kärlek. Här kan du klicka dig fram och läsa om vad som händer i kroppen när man blir tonåring, om relationer och mycket annat. Det finns också en dagbok där du kan läsa eller skriva själv helt anonymt. Ibland tar det lite tid innan sidan öppnas, så ge den lite tid!

No hate speech movement – en kampanj mot näthat.

Kränkt.se – Har du blivit illa behandlad på nätet? Är det någon som har skrivit något nedsättande om dig eller kanske lagt upp en bild på dig som du inte vill att andra ska se? På kränkt.se får du veta hur du ska göra för att slippa bli illa behandlad på nätet.

Våga berätta! Har du en hemlighet som gör dig ledsen eller orolig? Läs om hur du kan få hjälp!

Jag vill veta Här kan du hitta information om dina rättigheter vid brott.

Surfa säkert Handbok från Ecpat.