Nu går det att prova på nytt från Trygga Möten!

Under de senaste tre åren har Scouterna i samverkan med KFUM Sverige arbetat med utveckling av Trygga Möten-konceptet. Syftet med det som tas fram inom projektet är att göra barn och unga mer medvetna om sina rättigheter och att vara Läs mer »

Nu är det dags att anmäla sig till konferensen!

Den 28 januari 2016 bjuder Scouterna i samverkan med KFUM, Friends och Svenska Innebandyförbundet in till konferensen Barns rätt till en trygg fritid – fri från kränkningar och övergrepp. Konferensen hålls på Skandia i Stockholm. Hur kan vi arbeta för Läs mer »

Trygga Möten 10 år!

I år firar Trygga Möten 10 år! Men vad har egentligen hänt under de här 10 åren? Här kommer en sammanfattning… 2005 Projektet Uppdraget mot övergrepp startar i Scouterna med stöd från Allmänna Arvsfonden. Syftet är att skapa en trygg Läs mer »

Konferens: Barns rätt till en trygg fritid – fri från kränkningar och övergrepp

  Varje barn har rätt till lek, vila och fritid, säger Barnkonventionen. Den säger också att varje barn har rätt att skyddas mot fysiskt och psykiskt våld och övergrepp. Det innebär ett stort ansvar för såväl ledare som beslutsfattare. I Sverige Läs mer »

Vill ni testa Trygga Möten-övningar?

Till hösten söker vi er som vill testa våra aktiviteter/övningar! Det kan vara föreningar, idrottsklubbar, scoutkårer, teatergrupper, eller någon annan grupp! En av våra ideella arbetsgrupper har tagit fram Trygga Möten-övningar för olika åldrar (från 6 år och uppåt). Vi Läs mer »

Nu kan du gå kursen i telefonen!

Trygga Mötens webbkurs för barn- och ungdomsledare har fått nytt utseende, en del nytt innehåll och bygger numera på att man som användare lyssnar. Välj själv om du vill gå kursen via dator, smartphone eller surfplatta! I varianten för dator Läs mer »

NY VERSION AV WEBBKURSEN ÄR PÅ VÄG!

Vår webbkurs kommer inom kort att ersättas med en ny version. Bytet är planerat till månadsskiftet april/maj.   Vi rekommenderar därför alla att vänta med att påbörja kursen tills detta har skett. Just nu är det också periodvis tekniska problem. Läs mer »

Gör din röst hörd

Berätta din historia i vår blogg! Läs mer här

Förändring av bokning av Trygga Möten live-kurser!

Scouternas konsulenter, som tidigare har hållit många Trygga Möten kurser, behöver nu fokusera på andra uppgifter. Framöver kommer det i första hand vara ideella utbildare som genomför live-utbildningarna. Tills denna förändring är genomförd kan de kårer som vill ha en live-kurs maila Läs mer »

Alexandra Ringius Hård pratar om Trygga Möten

Med anledning av att MUCF (tidigare ungdomsstyrelsen) lanserade sin webbsida Gråzon Gränsfall Glasklart intervjuades Alexandra Ringius Hård i P4 Östergötland. Förutom att Alexandra är mycket aktiv i KFUM scout i Norrköping är hon också ideell medarbetare i Trygga Mötens ledningsgrupp.