Hur ska man veta?

Elina undrar en sak. Hon har undrat länge och den här veckan hände något som ställde frågan på sin spets. Ända sedan förskolan har hon lärt sig att man inte ska skvallra. ”Skvallerbytta bing bång”. Lite bus kan ju alla Läs mer »

”Det händer inte här”

Ni vet hur man ofta tänker ”det händer inte här”, ”det händer inte oss”? Så tänkte jag också en gång. Det gör jag aldrig mer.   2009 hade jag som nybliven ordförande i min scoutkår ett tufft år. En av Läs mer »

Varför jag engagerar mig i Trygga Möten!

Jag heter Marcus och är sedan i maj i år engagerad i spridningsgruppen i Trygga Möten. Jag kommer ursprungligen från Värmland där jag går mycket i skogarna, jagar och fiskar. När jag flyttade till Stockholm för två år sen sökte Läs mer »

Att störa

Jag skriver den här texten i rollen av ett offer för sexuella övergrepp, något som hände mig när jag var ett litet barn. Jag fick för ett år sedan frågan om jag kunde tänka mig att skriva någonting till Trygga Läs mer »

Learning by doing aktiviteter

Våra grupper kommer allt längre i sitt arbete. Bland annat aktiviteterna börjar ta form. Under hösten kommer dessa att testas av olika föreningar. Men under vår arbetshelg blev vi de första försökspersonerna. Det är väl learning by doing? Under helgen Läs mer »

Gör din röst hörd!

Berätta din historia i vår blogg*. Det kan handla om någon som är en schysst kompis, om att agera mot kränkningar och övergrepp eller om erfarenheter av kränkningar i din fritidssysselsättning. Om du inte vill att någon annan ska veta Läs mer »

#tryggfritid kan vara…

Helgen som gick hade Trygga Möten ett seminarium på West Pride tillsammans med Värsta fördomen, ett projekt hos Scouterna och nätverket Regnbågsscouterna som arbetar för ett tryggare och öppnare Scouterna! Syftet var att prata om hur fritiden kan bli tryggare, Läs mer »

Att våga ta samtalet är att jobba för trygg fritid!

När jag var ungdomsledare hamnade jag vid ett tillfälle i ett samtal med några killar med en grabbig jargong. En kille som hette Fredrik kom förbi, och när han hade gått kom det fram att Fredrik egentligen hette Fredrika. En Läs mer »

Vad har du för erfarenheter av #tryggfritid ?

Nästa vecka är det West Pride i Göteborg och då håller vi i ett seminarium om trygg fritid tillsammans med projektet Värsta fördomen och nätverket Regnbågsscouterna! Vi inbjuder samtidigt alla att twittra om sina erfarenheter av fritid under hashtaggen #tryggfritid.

Trygg fritid och schyssta kompisar

När vi pratar om trygg fritid, pratar vi också ofta om att vara schyssta kompisar. Här är en film ur ett material som heter Machofabriken. Hur hade killen i filmen kunnat göra istället, tycker ni?