Att våga ta samtalet är att jobba för trygg fritid!

När jag var ungdomsledare hamnade jag vid ett tillfälle i ett samtal med några killar med en grabbig jargong. En kille som hette Fredrik kom förbi, och när han hade gått kom det fram att Fredrik egentligen hette Fredrika. En av killarna i gruppen hakade upp sig på det:
– Vaddå, var det en tjej?
– Ja, det var en tjej, men hon vill bli kallad för Fredrik, svarade jag.
– Jaha, så om jag vill gå runt i klänning och kalla mig för Hanna så är det helt okej, sa han och en av de andra killarna skrattade.
– Ja, det är det, svarade jag enkelt.
– Det borde vara nackskott på såna! sa han då.

Varför då, sa jag till Hannes som svarade något i stil med att det var fel. Jag försökte förklara för Hannes att det är upp till var och en hur man vill se ut och vad man vill bli kallad.

Om budskapet gick fram eller inte till dem är jag osäker på, men jag hoppas att jag genom att ta diskussionen lyckades förändra i alla fall lite av jargongen.

Det behöver inte vara så svårt! Ta det där samtalet du med!

 

Text: Sofie, aktiv i spridningsgruppen

Det här inlägget postades i Trygg fritid och märktes , , , , av admintryggamoten. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>